MOSWAND

GROOTS GROEN

Moswanden bieden u een veelheid aan mogelijkheden. Verticaal groen kan volledig naar uw wens worden samengesteld. Wij helpen u hier graag bij. Teken uw ontwerp uit, of laat Mosco designers een ontwerp voor u maken.

Elk project ondergaat een volledige studie, zodat elke wand kan voorzien worden van verticaal groen. Niet alleen esthetisch mooi, maar ook akoestisch absorberend. En volledig onderhoudsvrij. Contacteer ons voor meer informatie omtrent dit product.

ONZE MOSWANDEN ZIJN

100% NATUURLIJK

Onze moswanden bestaan uit echte planten en zijn 100% natuurlijk gestabiliseerd.

100% ZORGVRIJ

Onze moswanden vragen geen onderhoud, geen water, geen licht. Echt waar!

AKOESTISCH ISOLEREND

Moswanden werken als een geluidsabsorberende buffer, een sterk voordeel in luidruchtige kantooromgevingen.

OP MAAT GEMAAK

Elk moswand is handwerk. Elke compositie is uniek. Onze floristen stellen elke moswand met veel zorg samen, echt maatwerk!

 HOE GAAT MOSCO TE WERK?

UW WENSEN

We graag even langs om te luisteren naar uw wensen. We kunnen dan de mossamenstelling van de  moswand bepalen en een design visualiseren.

Vervolgens meten we de locatie op. Hoe groot mag het moslogo of de moswand zijn, welke kleurtoetsen zijn er aanwezig, hoe moet de moswand worden afgewerkt?

Wenst u uw logo te verwerken in uw moswand, bezorg ons dan zeker ook dit logo in vector formaat (.ai .eps .svg).

VOORSTEL

Aan de hand van deze gegevens werken wij een voorstel uit, die wij u vervolgens vrijblijvend bezorgen.

Indien er in deze fase iets veranderd aan uw wensen, dan passen we ons voorstel zonder problemen aan.

PRODUCTIE

Bent u akkoord met het voorstel dan start het creatief team met het bemossen van de moswand in ons atelier.

De productie van de moswanden is accuraat en nauwkeurig werk. Het handwerk maakt het mogelijk om ook bijzonder kleine plaatsen van mos te voorzien.

We houden bij de productie van uw moswand ook altijd rekening met de achterwand waarop we onze mossen dienen te plaatsen (beton, hout, gips, etc.), en voorzien ook een ophangsysteem.

LEVERING EN INSTALLATIE

Ten slotte wordt de moswand nagekeken zodat hij klaar is voor installatie.

We bepalen vervolgens een leverdatum, zodat u meteen kan genieten van de natuur.

Leveren kunnen we doen na de kantooruren en zelfs tijdens het weekend, zodat uw werknemers en/of klanten niet gestoord worden door werkzaamheden.

Zo eenvoudig kan het zijn!

VEELGESTELDE VRAGEN

Waarom hebben moswanden geen licht, water of onderhoud nodig?

Onze mossen zijn gestabiliseerd, dit betekent dat ze behandeld zijn met een suikeroplossing (glycerine). Dit proces zorgt ervoor dat alle natuurlijke sappen vervangen worden door deze suikeroplossing. Hierdoor hoeven we de planten geen water of onderhoud meer te geven. Alle kiemen, sporen of bacteriën worden verwijderd waardoor de plant steriel blijft. Deze steriele eigenschap is voornamelijk van belang in kiemvrije omgevingen, zoals ziekenhuizen, zorginstellingen, farmaceutische industrie en de voedingsindustrie.

Naast het feit dat de plant steriel blijft, heeft een gestabiliseerde plant andere voordelen: het heeft geen water, zonlicht of snoeibeurten nodig. Dit betekent dat een moswand gerust in een donkere ruimte kan hangen, zoals een donkere inkomsthal of vergaderruimte. Ideaal om een sombere hoek wat meer kleur en leven te geven!

En dat is nog niet alles! Mossen zijn een goede indicator voor de luchtvochtigheid. Van zodra de luchtvochtigheidsgraad zakt onder 40%, zullen de mossen verharden. Maar geen paniek, want van zodra de luchtvochtigheid weer boven de 40% stijgt, zullen de mossen hun natuurlijke zachtheid terugwinnen.

Waarom moswanden een goede akoestische demper zijn?

Akoestiek betekent weerkaatsing van het geluid in een bepaalde ruimte. Bijvoorbeeld in een ruimte met een groot vensteroppervlak, zal de weerkaatsing groter zijn. Dit veroorzaakt geluidshinder, en zal de productiviteit op de werkvloer negatief beïnvloeden. Iedereen kent wel deze vervelende nagalm.

Mospanelen zijn een goede akoestische demper omwille van hun structuur. Mossen bestaan uit verschillende kleine vertakkingen, waardoor het geluid minder kan weerkaatsen en de nagalm verzwakt.  Daarom raden wij aan om mospanelen indien mogelijk tegenover een venster te plaatsen, om zoveel mogelijk de weerkaatsing te absorberen.

Wens je meer informatie over de akoestisch dempende eigenschappen van onze mossen, raadpleeg dan zeker onze technische datasheet.

Welke grondstoffen gebruiken we bij het vervaardigen van een moswand?

Wij gebruiken 3 types mos voor de creatie van onze moswanden:

Platmos of lappenmos

Dit type mos heeft een dikte van 10mm tot 30mm. Dit is een groot voordeel indien er weinig diepte gewenst is. Het is de beste optie indien een brandvertragend effect belangrijk is, bijvoorbeeld in zorginstellingen en ziekenhuizen.

Bolmos of kussentjesmos

Bij dit type mos varieert de dikte tussen 20mm en 70mm. Dit mos is beschikbaar in verschillende diktes en formaten.

Moswanden gemaakt uit bolmos hebben veel reliëf en glooiingen, met verschillende groentinten. Dit geeft het effect van een groen heuvellandschap in 3D. Samen met onze klant bepalen we het gewenste effect en werken we een voorstel uit.

Lichen of rendiermos

Lichen of rendiermos (cladina stellaris) is eigenlijk geen mos, maar een symbiose tussen alg en schimmel. Dit type mos is oorspronkelijk wit van kleur, maar kan via een natuurlijk proces gekleurd worden in de meest uiteenlopende kleuren. Lichen heeft een vertakte structuur en voelt ontzettend zacht aan.

 

Hoe verloopt de plaatsing van een moswand?

Alle moswanden worden in ons atelier voorbereid. De mospanelen worden op maat gemaakt, dit betekent dat een nauwkeurige opmeting van de locatie absoluut noodzakelijk is. Van zodra de mospanelen klaar zijn voor plaatsing, wordt in samenspraak met onze klant een leverdatum afgesproken. Indien nodig, plaatst Mosco buiten de werkuren en zelfs in het week-end, zodat uw klanten geen hinder ondervinden van de installatie!

Tijdens de installatie bevestigen we de mospanelen aan de muur. Onze mospanelen zijn maximaal 1m2 groot, en wegen +/- 8kg. De bevestiging gebeurt mechanisch, door middel van vijzen en pluggen. Er komt dus boorwerk aan te pas. Maak u geen zorgen, we beschikken over professioneel gereedschap om deze werken uit te voeren. Van zodra de plaatsing gedaan is, doen we nog een quality check en waar nodig worden er reparaties uitgevoerd.

Onze datasheet geeft een overzicht van de uitvoeringswijze.

VRAAG EEN GRATIS OFFERTE AAN

.

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 4 files.
De maximale grootte voor elk bestand is 20 MB.

CONTACT GEGEVENS

MOSCO VOF
Soldatenstraat 84
B-1082 Brussel
BE0749.662.718
hello@mosco.be