Waarom hebben onze mossen en planten geen licht, water of onderhoud nodig?

MOSCO is een bedrijf gespecialiseerd in het maken van moswanden, moslogo’s en mosproducten. De mossen zijn het basis product, de “raw material”.

Maar wat weinigen weten is dat we met meer werken dan alleen mossen. Ook planten kunnen verwerkt worden in onze projecten. Zo gebruiken we vaak eucalytus, klimop, varens en ruscustwijgen in onze mosmuren.

Hoe komt het dat deze mossen en planten geen licht, water of onderhoud meer nodig hebben? Wel, onze mossen en planten zijn gepreserveerd. Dit wil zeggen dat de levenssappen werden vervangen door glycerol. Dit is een zeer arbeidsintensief en consciëntieus werk.

Vermits de levenssappen werden verwijderd zullen de mossen en planten ook niet meer groeien en hoeven ze dus niet gesnoeid te worden of water te krijgen. Hierdoor zijn ze ideaal voor druk bezette vergaderzalen, die beperkt toegankelijk zijn voor onderhoudspersoneel.

Omdat de moswanden ook geen nood hebben aan licht zijn ze uiterst geschikt in donkere ruimtes. We denken hierbij aan moswanden voor het plafond of centraal gelegen recepties en onthaal balies.

Een groene wand is het essentieel element dat leidt tot een gezond gevoel in uw kantoor. We spreken met ervaring dat dit niet alleen een weerklank heeft op medewerkers, maar ook uw klanten krijgen een bevestiging van uw gezond imago.

That’s why: MOSCO – we make it with moss!

Hebt u nog vragen omtrent onze mossen en andere producten? Bekijk onze veelgestelde vragen, of contacteer ons voor meer informatie!

waarom-hebben-onze-mossen-en-planten-geen-licht-water-of-onderhoud-nodig